ghee_label.png
Drag image to spin
EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee
EKO Zlati Ghee
(5.0/5)
Prodajna cena:14,96 €
Znesek davka: 1,30 €

Zlati Ghee je pripravljen iz mleka krav proste paše, ki živijo naravno življenje, po ekoloških in biodinamičnih visoko predpisanih standardih tudi čez zimo. “To olje ustvarjamo povsem ročno, v dolgi kuhi na ognju v posebnih skledah”.

Izberite vrsto paketa

free shipping money back guarantee secure checkout
Brezplačna poštnina nad 50€ 100% Vračilo denarja 100% Varen nakup
fast customer support easy product returns trusted and safe site
Hitra podpora kupcem Preprosta 30 dnevna vračila Zaupanja vredna stran

Zlati Ghee (gi) je kuhano oziroma prečiščeno maslo, kulinarično zlato, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah in domovih sveta.

Zapisi o njem segajo več tisoč let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke pa so poznale tudi naše prababice.

S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine, vodo, nečistoče, kazein in laktozo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo.

Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje različne maščobne kisline in je brez laktoze.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku.

Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno.

Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri pripravi odličnih sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.

Zlati Ghee ustvarjamo povsem ročno. Kuhamo ga v kvarc posodah na ognju Sestava posode omogoča prehod različnim uravnoteženim vibracijam iz prostora (Tesla valovi, glasba, ostale uravnoteženje vibracije raznih orodij in postavitev.) skozi steno posode v samo hrano. (Predvidevamo, da gre za pionirski pristop v svetovnem merilu.)

Sledi ročno vlivanje, zapiranje, nadzorovano hlajenje in nato počitek. Čez nekaj dni nadaljujemo s pregledom lončkov, ki jih ročno oblikujemo v harmonično celostno podobo. Kozarček masla nato nadaljuje s počitkom v uravnoteženem okolju v katerem je tudi nastajal skozi več obogatenih stopenj transformacije.

Ghee–ju zaradi učinkovitosti in univerzalnosti uporabe pravimo tudi zlato olje, saj je v njem zbrana esenca narave, ki jo je podobno kot čebela z našo pomočjo sestavila krava.

Ayurveda ga prav zaradi vseh teh lastnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber kvalitetne kuhinje in je skrivnost »la Chef«.

Načela biodinamike

Sodobni problem človeštva je energijsko obubožana, praktično mrtva hrana, ki ni sposobna dajati človeku tiste vitalne sile, ki jo potrebuje za življenje. Temelj biološko-dinamičnega kmetijstva je dojemanje, da živali, rastline in človek predstavljajo celoto, na katero učinkuje celotno vesolje (kozmos) s silami planetov našega osončja in ozvezdij zodiaka. Bolj kot razumemo to medsebojno vpetost in naravne ritme ter znamo te zakonitosti uporabiti v njihovi polnosti, bolj smo sposobni pridelati zdravo in ŽIVO hrano. 

Biodinamika ni le sonaravni način kmetovanja, temveč tudi način življenja, življenjska filozofija. Biodinamika se nanaša na delo z energijami, ki ustvarjajo in vzdržujejo življenje. Beseda izhaja iz dveh grških besed; bios = življenje in dinamika = energija.

Zato v biodinamiki kmetija predstavlja organizem, katerega organi so njive, travniki, sadovnjaki, rastline, živali in človek, ki delujejo kot povezana celota. Na kmetiji se tako prideluje hrana, lastna semena za nadaljnjo reprodukcijo, s kolobarjenjem se ohranja naravno ravnovesje in raznovrstnost rastlin, z naravnimi pripravki in preparati ščiti in krepi rastline ter s kompostom trajno oživlja tla.

Biološko-dinamična metoda, ki jo je kot metodo kmetijstva bodočnosti dr. Rudolf Steiner zapustil človeštvu, in ki se je uveljavila kot najstarejša, najtemeljitejše raziskana in v vseh klimatskih conah Zemlje uspešno preizkušena ekološka metoda, omogoča, da krmilo človekovega poseganja v naravo obrnemo na pot življenja. V dobro vsega živega, vključno človeka.

Dr. Steiner in Marija Thun

Dr. Steiner je v Kmetjskem tečaju opozoril, da iz zodiaka pritekajo sile, pomembne za življenje, in da bi jih bilo potrebno dobro proučiti. Prav tej problematiki se je že pred 50 leti posvetila Marija Thun in o svojih ugotovitvah že od 1961 poroča tudi v vsakoletnem Setvenem priročniku; ta že dvajset let izhaja tudi v slovenskem jeziku. Setveni priročnik Marije Thun po njeni smrti leta 2012 pripravljata sin Matthias K. Thun in hči Christine Schmidt Rüdt. Marija Thun je s poskusi preverjala vpliv posameznih konstelacij na rast rastlin in svoje ugotovitve pretvorila v neposredna navodila in sistem označevanja za vsak dan v letu. Tako je širši javnosti olajšala delo in približala tako vplive planetov kot tudi biološko-dinamični način kmetovanja/vrtnarjenja.

Sile iz ozvezdij zodiaka sicer neprekinjeno sevajo na Zemljo, vendar jih sprejemamo vedno v nekoliko drugačni kombinaciji. Do tega prihaja, ker planeti, ki se gibajo po svojih krožnicah okoli Sonca pred ozvezdji zodiaka, privlačijo in usmerjajo zodiakalne sile na Zemljo. Količina in kakovost sil, ki jih dobimo na Zemljo iz kozmosa, sta zato odvisni od pozicij planetov pred ozvezdji zodiaka pa tudi od razmerij med posameznimi planeti.

Setveni priročnik nam posreduje védenje, kdaj je najbolj ugoden čas za sejanje in delo, da bomo čim bolj uspešni. V njem je upoštevan ne le vpliv Lune, temveč tudi ostalih planetov in njihovih pozicij.  Delo po Setvenem priročniku je pomemben del biološko-dinamične metode, namenjen vrtičkarjem in kmetom. Iz kvalitet kozmičnih ritmov lahko izbiramo tudi posebno dragocene trenutke, ki, če jih izkoristimo za setev, bistveno vplivajo na regeneracijo, torej izboljšanje zdravja rastlin.

***
Vir; http://www.demeter.si/
Podrobneje: Vrhunc, Meta. 2011. Biološko-dinamični preparati. Vrzdenec: Založba Ajda. 

Način pridelave mleka

 • načrtovano kolobarjenje,
 • organsko gnojenje rastlinskega izvora ( ohranjanje rodovitnosti tal na naraven način),
 • krma je večinoma (vsaj 80%) zrasla na kmetiji in je biodinamičnega izvora,
 • kmetija je ustanovljena  kot zaprt ekološki sistem,
 • odstranjevanje rogov živali je jasno prepovedano ,
 • proizvodnja izdelkov deluje na zeleno elektriko,
 • slogan; želimo biti v čisto vsem, kar počnemo. To pomeni dobro počutje, lepa pokrajina, čista zemlja, sproščene živali in poštena trgovina.
 • uporaba nevtralne embalaže,
 • še več proste paše in gibanja,
 • vsesplošno druženje med mladimi in starejšimi člani družine govedi, ter še bolj prijeten hlevski režim,
 • omogočen celoletni izpust tudi v času zime in snega,
 • dodatno omejeno število krav na hektar pašnega travnika.

Sestavine: 100% ekološko kravje maslo. Hraniti pri temperaturi od 5°C do 25°C.

Povprečna hranilna vrednost za 100 g:

 • energijska vrednost 3700kj/900kcal
 • beljakovine 0.0g
 • ogljikovi hidrati 0.0g
 • laktoza 0.01g
 • maščobe 100g
 • od teh nasičene maščobne kisline 71.14%
 • maslena kislina 4%
 • lavrinska kislina 3.24%
 • palmitinska kislina 33.88%
 • stearinska kislina 9.63%

 

“Ghee predstavlja združenje narave in je univerzalni živež.
- BHAVAPRAKASHA -
Ajurvedski tekst iz 16.st

Mnenja

Sreda, 23 Junij 2021
Excellent quality ghee, the best I have ever tried! I love, in particular, the eco golden ghee in baking, the taste and texture are simply delicious...many thanks too for the beautiful gift received with my order :-)
Alessandra
Četrtek, 28 April 2016
Simply AMAZING! After trying so many ghee products from around the world, I've finally come to best there is. It's so much better and more useful than popular HVBO (high vitamin butter oil) if you wish to maximize the effect of taking fermented cod liver oil. Anyway, it's perfect to use on its own, just adding it to food in various ways (spreads, soups, sauces, baked goods, fresh produce, while sauteing, toasting, roasting and even straight to coffee, tea and hot cocoa). It also magnifies the taste and texture of all sorts of homemade nut butters (alm If you're a fan of Paleo breads and muffins, Zlati Ghee is the best thing ever that will incorporate into your delicious treat. This ghee tastes mild, with a touch of sweetness that rounds up to perfection. It has completely taken place over coc. Definitely recommend Golden Ghee to everybody! Will be buying loads of it :)
Cheers from Croatia!
Darija

eu-organic-logo-600x400_0.png

Kmetijstvo Slovenije
Kmetijstvo EU

ekolosko gorski brez laktoze harmonizirano brez kazeina alkimisticni popravki
trocan postavitev rocno ustvarjeno tesla pristop vsi koraki po starinsko holisticno opolnomocen stainer zavest
kuhano na ognju rast brez eu sredstev odtisi orodij zvoka vodna in kotodama geometrija kuhano v kristalnih skledah opremljeni z solarno energijo


"Zlati Ghee - esenca narave.
"

Nakup preko paypalBrezplačno pošilljanje v Sloveniji