ghee_label.png
Drag image to spin
EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee EKO Zlati Ghee

Hvala za vašo podporo! Za popust uporabite kupon: 

FACEBOOK-5%-OFF

EKO Zlati Ghee
(5.0/5)
Prodajna cena:15,63 €

Zlati Ghee je pripravljen iz mleka krav proste paše, ki živijo naravno življenje, po ekoloških in biodinamičnih visoko predpisanih standardih tudi čez zimo. “To olje ustvarjamo povsem ročno, v dolgi kuhi na ognju v posebnih skledah”.

Izberite vrsto paketa

free shipping money back guarantee secure checkout
Brezplačna poštnina nad 50€ 100% Vračilo denarja 100% Varen nakup
fast customer support easy product returns trusted and safe site
Hitra podpora kupcem Preprosta 30 dnevna vračila Zaupanja vredna stran

Zlati Ghee (gi) je kuhano oziroma prečiščeno maslo, kulinarično zlato, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah in domovih sveta.

Zapisi o njem segajo več tisoč let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke pa so poznale tudi naše prababice.

S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine, vodo, nečistoče, kazein in laktozo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo.

Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje različne maščobne kisline in je brez laktoze.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku.

Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno.

Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri pripravi odličnih sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.

Zlati Ghee ustvarjamo povsem ročno. Kuhamo ga v kvarc posodah na ognju Sestava posode omogoča prehod različnim uravnoteženim vibracijam iz prostora (Tesla valovi, glasba, ostale uravnoteženje vibracije raznih orodij in postavitev.) skozi steno posode v samo hrano. (Predvidevamo, da gre za pionirski pristop v svetovnem merilu.)

Sledi ročno vlivanje, zapiranje, nadzorovano hlajenje in nato počitek. Čez nekaj dni nadaljujemo s pregledom lončkov, ki jih ročno oblikujemo v harmonično celostno podobo. Kozarček masla nato nadaljuje s počitkom v uravnoteženem okolju v katerem je tudi nastajal skozi več obogatenih stopenj transformacije.

Ghee–ju zaradi učinkovitosti in univerzalnosti uporabe pravimo tudi zlato olje, saj je v njem zbrana esenca narave, ki jo je podobno kot čebela z našo pomočjo sestavila krava.

Ayurveda ga prav zaradi vseh teh lastnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber kvalitetne kuhinje in je skrivnost »la Chef«.

Sestavine: 100% ekološko kravje maslo. Hraniti pri temperaturi od 5°C do 25°C.

Povprečna hranilna vrednost za 100 g:

  • energijska vrednost 3700kj/900kcal
  • beljakovine 0.0g
  • ogljikovi hidrati 0.0g
  • laktoza 0.01g
  • maščobe 100g
  • od teh nasičene maščobne kisline 71.14%
  • maslena kislina 4%
  • lavrinska kislina 3.24%
  • palmitinska kislina 33.88%
  • stearinska kislina 9.63%

 

“Ghee predstavlja združenje narave in je univerzalni živež.
- BHAVAPRAKASHA -
Ajurvedski tekst iz 16.st

Mnenja

Sreda, 23 Junij 2021
Excellent quality ghee, the best I have ever tried! I love, in particular, the eco golden ghee in baking, the taste and texture are simply delicious...many thanks too for the beautiful gift received with my order :-)
Alessandra
Četrtek, 28 April 2016
Simply AMAZING! After trying so many ghee products from around the world, I've finally come to best there is. It's so much better and more useful than popular HVBO (high vitamin butter oil) if you wish to maximize the effect of taking fermented cod liver oil. Anyway, it's perfect to use on its own, just adding it to food in various ways (spreads, soups, sauces, baked goods, fresh produce, while sauteing, toasting, roasting and even straight to coffee, tea and hot cocoa). It also magnifies the taste and texture of all sorts of homemade nut butters (alm If you're a fan of Paleo breads and muffins, Zlati Ghee is the best thing ever that will incorporate into your delicious treat. This ghee tastes mild, with a touch of sweetness that rounds up to perfection. It has completely taken place over coc. Definitely recommend Golden Ghee to everybody! Will be buying loads of it :)
Cheers from Croatia!
Darija

eu-organic-logo-600x400_0.png

Kmetijstvo Slovenije
Kmetijstvo EU

ekolosko gorski brez laktoze harmonizirano brez kazeina alkimisticni popravki
trocan postavitev rocno ustvarjeno tesla pristop vsi koraki po starinsko holisticno opolnomocen stainer zavest
kuhano na ognju rast brez eu sredstev odtisi orodij zvoka vodna in kotodama geometrija kuhano v kristalnih skledah opremljeni z solarno energijo


"Zlati Ghee - esenca narave.
"

Nakup preko paypal