EKO Zlati Ghee 370ml
(5.0/5)
Prodajna cena:14,24 €
Znesek davka: 1,24 €

Zlati Ghee je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki živijo naravno življenje, po ekoloških (Rudolf Steiner & Maria Thun) visoko predpisanih standardih tudi čez zimo. “To olje ustvarjamo povsem ročno, v 70 do 80 ur dolgi in neprekinjeni kuhi na ognju”.

Izberite vrsto paketa

free shipping money back guarantee secure checkout
Brezplačna poštnina 100% Vračilo denarja 100% Varen nakup
fast customer support easy product returns trusted and safe site
Hitra podpora kupcem Preprosta 30 dnevna vračila Zaupanja vredna stran

Zlati Ghee (gi) je kuhano oziroma prečiščeno maslo, kulinarično zlato, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah sveta.

Zapisi o njem segajo več tisoč let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke pa so poznale tudi naše prababice.

S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine, vodo, nečistoče, kazein in laktozo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo.

Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje različne maščobne kisline in je brez laktoze.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku. Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno. Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri pripravi odličnih sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.

“To olje ustvarjamo povsem ročno, v 70 do 80 ur dolgi in neprekinjeni kuhi na ognju” 

Sledi ročno ulivanje, zapiranje, nadzorovano ohlajanje in nato počitek. Čez nekaj dni nadaljujemo s pregledom lončkov, ki jih ročno oblikujemo v harmonično celostno podobo. Kozarček masla nato nadaljuje s počitkom v uravnoteženem okolju v katerem je tudi nastajal skozi več obogatenih stopenj transformacije.

Ghee–ju zaradi učinkovitosti in univerzalnosti uporabe pravimo tudi zlato olje, saj je v njem zbrana esenca narave, ki jo je podobno kot čebela z našo pomočjo sestavila krava.

Ajurveda ga prav vseh teh lasnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber kvalitetne kuhinje in je skrivnost »la Chef«.

Povprečna hranilna vrednost za 100g:Sestavine: 100% ekološko kravje maslo. Hraniti pri temperaturi od 5°C do 25°C. 

  • energijska vrednost 3700kj/900kcal
  • beljakovine 0.0g
  • ogljikovi hidrati 0.0g
  • laktoza 0.01g
  • maščobe 100g
  • od teh nasičene maščobne kisline 71.14%
  • maslena kislina 4%
  • lavrinska kislina 3.24%
  • palmitinska kislina 33.88%
  • stearinska kislina 9.63%

Ghee povečuje intelekt, spodbuja dolgoživost, je afrodiziak in ščiti telo pred različnimi boleznimi.” 

- BHAVAPRAKASHA -

Ajurvedski tekst iz 16.st

Mnenja

Četrtek, 28 April 2016
Simply AMAZING! After trying so many ghee products from around the world, I've finally come to best there is. It's so much better and more useful than popular HVBO (high vitamin butter oil) if you wish to maximize the effect of taking fermented cod liver oil. Anyway, it's perfect to use on its own, just adding it to food in various ways (spreads, soups, sauces, baked goods, fresh produce, while sauteing, toasting, roasting and even straight to coffee, tea and hot cocoa). It also magnifies the taste and texture of all sorts of homemade nut butters (alm If you're a fan of Paleo breads and muffins, Zlati Ghee is the best thing ever that will incorporate into your delicious treat. This ghee tastes mild, with a touch of sweetness that rounds up to perfection. It has completely taken place over coc. Definitely recommend Golden Ghee to everybody! Will be buying loads of it :)
Cheers from Croatia!
Darija

 x 

Košarica je prazna

Ekoloski Ghee Ghee brez laktoze Ghee brez kazeina Ghee poln energije Ghee kuhan 80 ur na ognju Rocno ustvarjen Ghee
Ghee harmoniziran z zvokom Gorski ghee Ghee pripravljen v prijetnem okolju Ghee narejen po starih metodah Ghee tesla pristop Demeter standard zavest


"Zlati Ghee - esenca narave.
"

Nakup preko paypalBrezplačno pošilljanje v Sloveniji

 x 

Košarica je prazna