Krava

Ghee cows

Šrila Prabhupada v svojih knjigah opisuje, da z uživanjem ghee-ja hranimo fine možganske celice, ki jih potrebujemo, da bi razumeli kvalitete in razvili vrline. Zaščita krav je bila v brahmanski kulturi zelo pomembna in celo danes lahko v Indiji vidite krave, ki se prosto sprehajajo po cestah in ob njih počivajo, ne ozirajoč se na hrup avtomobilov. Indijci gledajo na krave kot svete živali in jim nikoli ne storijo nič žalega.

Krava združuje minerale in rudnine rož in trav, ki jih uživa, zrak ki ga diha, vodo ki jo pije, naravo v kateri biva in vse to shrani v mleko. Ghee je destilat mleka.

Ghi je esenca mleka, torej je to bistvo in sama sredica te bele tekočine, ki jo ustvari ta zares posebna žival, »mati krava«. Predstavljajmo si, kaj pomeni krava družini sredi ruskih, mongolskih ali indijskih step ?

Mleko, iz katerega pridobivamo osnovo za ustvarjanje Zlatega Ghee-ja, izvira iz regij, kjer so že več kot 40 let zavezani ter predani k najboljšem možnem načinu življenja in dobrega počutja živali. Tako tam kot tu, se odgovornost za živino prične že pri deževnikih v prsti.

Krave se med sončnim obdobjem pasejo po hribovitih, gričevnatih in ravninskih pašnikih. Njihov življenski prostor je poln različno obarvanih rož in zeli, voda je čista in živa ter zrak svež. Tukaj so združeni vsi elementi. Zastopajo jih: nežno sonce, svež veter, bistra voda, bogata zemlja, bujna trava, različne zeli in rože ter svoboda v kateri se giba edinstvena žival, ki vse to v sebi združi.

Realnost ekoloških kmetov, gospodarjev krav molznic, se opira na hrano in ne na maksimalno učinkovitost živali. Krave, ki so zaslužne za surovino iz katere ustvarjamo »Zlati Ghee maslo«, dajejo v povprečju tudi do 25 % manj mleka kot konvencionalne krave molznice.

Kmetje, da bi živali kvalitetno prehranili tudi med zimo, skozi celo leto težijo k vzgajanju kot tudi povpraševanju-stimulaciji v okolici, po bogati krmni travi, detelji, koruzi, žitu, volčjem bobu, grahu, fižolu, soji, sladkorni pesi in drugim ne gensko modificiranim živežem ter hkrati ustvarjanju raznih oljnih pogač in spojev mineralov.

Za krave teh življenjskih okolij velja domač in družinski režim tudi glede njihovih telet, saj so ta ob mamah dolgo časa. Dobro počutje je tako ključ do krepkega imunskega sistema živali.

Skozi vse toplo obdobje sta kravam dostopna svoboda in paša (živa hrana), skozi zimo pa vadba na dvoriščih kjer so kmetje ustvarili primerne oaze in neke vrste poligonov.

Dotaknimo se še primerov, ko je živalim potrebno nuditi različno zdravstveno pomoč; takrat sta tu prva v vrsti homeopatija in akupunktura.

Vezava oz. privezovanje krav v hlevu se ne izvaja, živali tudi vedno uživajo suho in čisto postlano podlago, ki je vedno ustvarjena iz naravnih materialov kot so slama in podobno.

Razlikovati je potrebno med ghee-jem, ki ga lahko naročite iz Anglije, Indije ali kupite v nekaterih trgovinah, itd. Ta zna biti bolj svetle oz. bele barve. Predvsem v Indiji se proizvaja mnogo ghee-ja iz bivoljevega mleka oz. mlečne maščobe. Ta žival je mnogo manj izbirčna pri hranjenju kot krava, razliko z lahkoto zaznamo po barvi, vonju in okusu samega gi-ja.

Odločilno vlogo in kvaliteto poleg celovitosti in kakovosti mleka nosita tudi energija na kateri in ob kateri je ghee kuhan, potreben čas, skrben postopek, toplina okolja, rokovanje, oblike pakiranja, hramba, znanje, veščine, itn.

ekolosko gorski brez laktoze harmonizirano brez kazeina alkimisticni popravki
trocan postavitev rocno ustvarjeno tesla pristop vsi koraki po starinsko holisticno opolnomocen stainer zavest
kuhano na ognju rast brez eu sredstev odtisi orodij zvoka vodna in kotodama geometrija kuhano v kristalnih skledah opremljeni z solarno energijo


"Zlati Ghee - esenca narave.
"

Nakup preko paypalBrezplačno pošilljanje v Sloveniji