Koristi za zdravje

health benefits

"Človek je bitje narave, pristno kuhano maslo pa je esenca le-te."

Kuhano maslo je esenca narave

Naša skrbna in počasna kuha (neprekinjana kuha na ognju, dolga 48ur), kot tudi surovina svobodnih krav, ki tudi skozi zimo živijo v skladu z Eko/Bio nadstandardi, označujeta kvaliteto Zlatega Ghee-ja, ki ga ustvarjamo. Polnost te esence narave, kot bi lahko rekli Ghee-ju, je unikatna. Dvigne nas in vas še za nekaj not in tako po vonju kot okusu uvrsti v razred "zdravega gurmana in alkimista'' . Mnenje poznavalcev ajurvede in doktorjev iz strok medicine, pa ga označuje kot nadvse priporočljivega in uporabnega že v obdobjih odraščajočega organizma, kakor kasneje preventivnega živeža.

Kaprilne kisline, ki jih vsebuje Ghee, ne marajo glivice, ki povzročajo kandido. Znano je, da če se glivice v nas prerazmnožijo, je skoraj nemogoče shujšati. Kandida pa povzroča utrujenost, zmanjšano koncentracijo, ponavljajoče se glivične okužbe, vnetja sinusov, itd. Tisti stranski učinek, ki nam onemogoča, da bi shujšali, pa je neustavljiva želja po sladkem in ogljikovih hidratih. Slednje se zgodi, ker se glivice hranijo s sladkorjem (ogljikovi hidrati v prebavilih razpadejo v sladkor) in v nas spodbudijo željo po hrani, s katero bi se nahranile.

Z listanjem strani predvsem pa linkov na naši naslednji strani, izvedite zakaj je bil v davnini Ghee proglašen kot kraljeva terapija, nega in sestavni del prehrane vseh višjih slojev.

Ghee (gi) deluje tudi na glas, vedci so ga toplo priporočali oz. predpisovali vsem, ki so se kakorkoli koristili z glasom v javne namene, saj je znano, da naredi glas mehkejši, prožnejši in bolj melodičen.

Ghee je med prvimi na lestvici najbolj uporabljanih in dobrodejnih maščob. Po sinhronosti s človekovekovo telesno biologijo, fiziognomijo in energetsko pojavnostjo je že po naravi našemu bitju najbližji. S človeško pojavo se dobesedno zlije, poleg vsega pa ne vsebuje transmaščobnih kislin in ne povroča dvigovanja holesterola v krvi.

Kvaliteta kuhanega masla je odvisna od vložka energije.

V starih knjigah in spisih je zapisano, kot tudi danes v mnogih krogih splošno znano, da Ghee (Gi) :

Žal smo te lastnosti kot proizvajalci morali zelo olupiti in 50% njih brisati, saj je leta 2012, 14. Decembra, začel veljati zakon, ki prepoveduje oglaševanje in odprto pisanje o naravnih zdravilnih lastnostih živil, ipd, za katera ni znanstveno dokazano, da res pomagajo. Tako lahko nosilci živilske dejavnosti pri označevanju in oglaševanju živil ter prehranskih dopolnil uporabljajo le tiste zdravstvene trditve (222 določenih), ki temeljijo na verodostojnih znanstvenih dokazih in so bile vključene v seznam dovoljenih trditev, ki jih je (ali pa jih še mora) požegnati Evropska agencija za varno hrano (EFSA). "A to je le prvi korak k skrbi za naše zdravje". Letos je v EU začel veljati Codex Alimentarius, ki bo ogrozil predvsem proizvajalce in prodajalce naravnih zdravil.

  • je odličen vir maslene kisline,
  • vsebuje beta karoten ter vitamine A, D, E in K,
  • je nevtralen za vse krvne skupine,
  • Ghi je antioksidant in vsebuje lipoproteine visoke gostote ali HDL (priporočljiv) holesterol
  • vsebuje linolno kislino
  • je primeren za ljudi z intoleranco na laktozo (tudi ne vsebuje kazeina),
  • Ghee je med redkimi naravnimi olji, ki ima prisotne vse aminokisline,
  • uravnoveša doše (po ajurvedi),
  • Lastnosti in koristi ghee-ja; izvedite zakaj je bila to Kraljeva terapija, nega in hrana, zakaj ga ayurvedska medicina slavi že tisočletja, zakaj so se z njim mazilili od konic las pa vse do pet, zakaj je najbolj univerzalno
  • olje na zemlji, kulinarično zlato in še mnogo več.

ekolosko gorski brez laktoze harmonizirano brez kazeina alkimisticni popravki
trocan postavitev rocno ustvarjeno tesla pristop vsi koraki po starinsko holisticno opolnomocen stainer zavest
kuhano na ognju rast brez eu sredstev odtisi orodij zvoka vodna in kotodama geometrija kuhano v kristalnih skledah opremljeni z solarno energijo


"Zlati Ghee - esenca narave.
"

Nakup preko paypalBrezplačno pošilljanje v Sloveniji