Ayurveda in ghee

Ayurveda

Po ajurvedi je Ghee primeren za vse vrste ljudi, saj pomirja vse tri doše (vata, pittha in kapha). Predvsem pa krepi agni ali prebavni ogenj.

Ajurveda priporoča ghee v kombinaciji z začimbami. V njej pražimo začimbe in dodamo drugo hrano, ali pa jed skuhamo in na koncu vmešamo v ghee-pražena zelišča. Jedi, pripravljene na tak način, bodisi zelenjavna ali riževa, stročnice, žita itd.., so dragulji ajurvedske in zdrave vegetarijanske kuhinje ter druge diete.

(Ghee je absolutni biser ali kulinarično zlato za vse vas, ki pripravljate ribe, mesne jedi in podobno. Samo poiščite kuharja in povedali vam bodo, da je v Gheeju vedno pražen originalni Wiener Schnitzel, sicer pa ni pravi Wiener Schnitzel!)

Ajurvedska medicina

Ajurveda navaja številne pozitivne učinke na um in telo:

IZBOLJŠA ABSORPCIJA: Ghee je sestavni del ajurvedske medicine. Ker je v osnovi olje, zlahka veže prehranske snovi v rastlinah, ki topijo maščobo. Tako prodre v celične membrane, ki temeljijo na lipidih. Po nekaterih opažanjih Ghee povečuje učinkovitost hranilnih snovi, saj služi kot nosilec aktivnih sestavin v notranjosti celic, kjer so najbolj uporabne in učinkujejo.

DIGESTIJA: Po ajurvedi Ghee pomaga uravnotežiti presežek želodčne kisline ter ohranjati naravno stabilnost in viskoznost želodčnih sten in črevesja. Črevesna neravnovesja, kot jih pozna njihov svet, se menda ne morejo pojaviti, če zaužijemo Ghee.

OPOZORILO: podobno kot Aloe vera tudi Ghee dovolj hitro zmanjša nastanek pretisnih omotov in brazgotin, če se nanese na opečeno ali poškodovano kožo. Starani ghee ima večjo zdravilno vrednost. Številni zapisi navajajo, da Ghee, ki je bil skrbno zakopan v tla (eden od načinov) že 50 let, dela čudeže.
Staramo ga že nekaj let. V načrtu je izgradnja prve maslene kleti na svetu.

- V knjigah o starodavni umetnosti, stari tisoč let, je Ghee omenjen in imenovan "kraljeva terapija".

Ghee in nega telesa

Po Ayurvedi se ustnice razpokajo in zažgejo, ko je vreme hladno in vatadoša okrepi. Stanje nevtraliziramo tako, da na ustnice nanesemo prečiščeno maslo ali Ghee (lahko dodamo zelišča in cvetove). Nato ustnice masiramo in pustimo počivati ​​čez noč.

Ghee je odličen, če ga uporabljamo kot vazelin, mazivo, mazilo ali kremo.

Izdelujemo mazilo / kremo z visoko vsebnostjo šentjanževke. Dodajajo še sivko, med, ščepec žajblja in lisičje trave - zelišče. Izdelano mazilo je primerno za kožo, sklepe in še veliko več, vključno z masažo. Po nekaj več kot uri telo temeljito izperemo in obrišemo. Nova krema je tudi v fazi razvoja. Je popolnoma naraven, brez konzervansov in bo svež do 3 mesece. Njegov namen je osvežiti in poskrbeti za prehrano kože.

Splošno znano je, da Ghee absorbira lastnosti namočenih rastlin in tako ustvari izjemno kombinacijo. Kreme lahko zato enostavno proizvedete v svoji lastni kuhinji.

Primer: Šentjanževka je že sama po sebi izjemna rastlina. V kombinaciji z Ghee-jem prodira vse do kostnega mozga. Z redno masažo učinkovito povrne prožnost okostja in ga okrepi.

ekolosko gorski brez laktoze harmonizirano brez kazeina alkimisticni popravki
trocan postavitev rocno ustvarjeno tesla pristop vsi koraki po starinsko holisticno opolnomocen stainer zavest
kuhano na ognju rast brez eu sredstev odtisi orodij zvoka vodna in kotodama geometrija kuhano v kristalnih skledah opremljeni z solarno energijo


"Zlati Ghee - esenca narave.
"

Nakup preko paypalBrezplačno pošilljanje v Sloveniji