ZLATEM GHEE-JU
Makalonca je bila po Plečnikovih načrtih najprej načrtovana kot pristan, pred slabimi 50 leti pa je postala lokal. Legendarna je bila tudi Makalončina ladjica, ki pa je zdaj ni več. Na vodi ostaja nekoliko večji splav, prevlečen z lesom. Makalonca se z notranjim delom in s tremi vrtovi – splavom na sredini ter levim in desnim krakom skriva tik nad reko, bližje vodi kot katerikoli drug lokal v središču prestolnice, sprejme pa okoli 200 gostov.
Makalonca je bila po Plečnikovih načrtih najprej načrtovana kot pristan, pred slabimi 50 leti pa je postala lokal. Legendarna je bila tudi Makalončina ladjica, ki pa je zdaj ni več. Na vodi ostaja nekoliko večji splav, prevlečen z lesom. Makalonca se z notranjim delom in s tremi vrtovi – splavom na sredini ter levim in desnim krakom skriva tik nad reko, bližje vodi kot katerikoli drug lokal v središču prestolnice, sprejme pa okoli 200 gostov.
Kot je povedal Jaka Peterca, ki je poskrbel tudi za Makalončino zgodbo, od slovenskih dobaviteljev naročajo skoraj vse sestavine, iz katerih delajo burgerje – sicer ameriško pogruntavščino, ki je zadnja leta pri nas vedno večji hit. V Makalonci bodo stregli tudi zajtrke, nekoliko bolj slovenske, prav tako domačih dobaviteljev – jogurt, jajca in zelenjava so s slovenskih kmetij.