Eko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati GheeEko biodinamični Zlati Ghee
Eko BeGheeEko GarGhee

Eko biodinamični Zlati Ghee

Zlati Ghee je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki živijo naravno življenje, po ekoloških in biodinamičnih visoko predpisanih standardih tudi čez zimo. “To olje ustvarjamo povsem ročno, v 70 do 80 ur dolgi in neprekinjeni kuhi na ognju”.

manufacturer Za vprašanja pišite na Zavod za zdravo življenje ali nas pokličete: 040 542 364

Cena za enoto (kos): €14.24 (Vkl. 9.5% DDV)

:

Na zalogi: 691

Zlati Ghee (gi) je kuhano oziroma prečiščeno maslo, kulinarično zlato, ki je nepogrešljivo v različnih tradicionalnih kuhinjah sveta.

Zapisi o njem segajo več tisoč let v zgodovino, njegovo vsestransko uporabo in številne dobrodejne učinke pa so poznale tudi naše prababice.

Zlati Ghee je pripravljen iz surovega masla krav proste paše, ki živijo naravno življenje, po ekoloških in biodinamičnih visoko predpisanih standardih tudi čez zimo.

S kuhanjem surovo maslo izloči ogljikove hidrate, beljakovine, vodo, nečistoče, kazein in laktozo ter tako postane olje z edinstvenim okusom in aromo.

Njegova izjemna uporabnost je idealna alternativa in kakovosten nadomestek za mnoga olja in maščobe, saj vsebuje različne maščobne kisline in je brez laktoze.

Zlati Ghee ima višjo točko dimljenja kot mnoga olja, tako je odličen za pečenje in cvrtje vseh vrst jedi, hkrati pa poglobi in razširi okus pripravljenemu obroku.

Je idealen dodatek k prilogam kot so mlinci, riž, pire krompir, omake, testenine in podobno.

Čudovit je za praženje začimb, lahko ga namažemo na kruh samostojno, z marmelado ali pa z njim izdelamo svoj namaz. Uporabljamo ga pri pripravi odličnih sladic, palačink, pralin, kruha in ostalih izdelkov iz testa.

“Zlati Ghee ustvarjamo povsem ročno, v izpopolnjeni 70 do 80 ur dolgi in neprekinjeni kuhi na ognju”.

Sledi ročno ulivanje, zapiranje, nadzorovano ohlajanje in nato počitek. Čez nekaj dni nadaljujemo s pregledom lončkov, ki jih ročno oblikujemo v harmonično celostno podobo.

Kozarček masla nato nadaljuje s počitkom v uravnoteženem okolju v katerem je tudi nastajal skozi več obogatenih stopenj transformacije.

Ghee–ju zaradi učinkovitosti in univerzalnosti uporabe pravimo tudi zlato olje, saj je v njem zbrana esenca narave, ki jo je podobno kot čebela z našo pomočjo sestavila krava.

Ajurveda ga prav vseh teh lasnosti slavi že tisočletja, mnogim pa predstavlja steber kvalitetne kuhinje in je skrivnost »la Chef« .

"Hraniti ljudi je častno opravilo."

Sestavine: 100% ekološko kravje maslo. Temperaturni režim od 5°C do 25°C. Ob bolj redki uporabi za ohranjanje prvinskega okusa, arome in strukture, hranite na hladnem.

Neto masa za:

 • Mali Ghee 300g / 370ml
 • Veliki Ghee 430g / 580ml 
 • Jumbo Ghee 1440g / 1700ml
 • Mini Ghee 80g* / 120ml (pošljemo ob naročilu vsaj dveh)

Povprečna hranilna vrednost za 100g:

 • energijska vrednost 3700kj/900kcal
 • beljakovine 0.0g
 • ogljikovi hidrati 0.0g
 • laktoza 0.01g
 • maščobe 100g
 • od teh nasičene maščobne kisline 71.14%
 • maslena kislina 4%
 • lavrinska kislina 3.24%
 • palmitinska kislina 33.88%
 • stearinska kislina 9.63%

Ghee povečuje intelekt, spodbuja dolgoživost, je afrodiziak in ščiti telo pred različnimi boleznimi.

- BHAVAPRAKASHA -

Ajurvedski tekst iz 16.st