Eko LeGheeEko LeGheeEko LeGheeEko LeGheeEko LeGheeEko LeGheeEko LeGheeEko LeGheeEko LeGheeEko LeGheeEko LeGheeEko LeGhee
Eko GarGheeEko SeGhee

Eko LeGhee

LeGhee je deseti izdelek iz kolekcije »Zlati Ghee«. Vse kar kot »Ekipa« Zavoda za zdravo življenje ustvarjamo, mora zadostiti temeljnim trem pravilom: okusno, zdravo, uporabno.

manufacturer Za vprašanja pišite na Zavod za zdravo življenje ali nas pokličete: 040 542 364

Cena za enoto (kos): €8.80 (Vkl. 9.5% DDV)

:

Na zalogi: 853

BIO IKCEU-logo eu izven eu cb 70x40mmUstvarili smo »LeGhee« oz. lešnikov Zlati Ghee.

Naj vam zaupamo nekaj o imenih. Do sedaj smo uporabili predpone: SeGhee (sezamov), ČeGhee (čemažev), TartuGhee (tartufov), GarGhee (česnov/garlic), MeGhee (meee/kozji) in LeGhee (lešnikov).

Sedaj pa še nekaj o besedi Ghee.

Ghṛta (ghee) je potomec sanskrtskega izraza od proto – Indo-Europskega  "ghrei" - "da mazilijo", ki se je razvil v izraz Hristos v klasični grški uporabi, kar pomeni maziljenec ali zajet v olju in je bil uporabljen za prevajanje Hebrejskega izraza "Messiah" ("maziljeni") ter se razvil v latinski Christus in angleški Christ. Kristus je torej naziv, ki izhaja iz grške Χριστός (Christos), kar pomeni" maziljenec " oz. je prevod hebrejske besede מָשִׁיחַ (Mesija).

O lešnikovem namazu, LeGhee-ju, slavospeva ne bomo pisali, saj je postal že med testiranji in poizkusi različnih receptur legendaren. Upelo mu je v 7 poizkusu, času 6 mesecev in v družbi prek 100 pokuševalcev. Da bi izbrali prave sestavine smo testirali različne okuse, razmerja, strukture in količine. Uspelo nam je tudi to, da je mazljiv neposredno iz hladilne omare, kar nam je v veliko zadovoljstvo.

Uporabili smo zgolj vrhunske ekološke sestavine, ki si po deležu od najmanjše k največji sledijo takole: cimet, kakav, mešani med, Zlati Ghee in lešniki. To je res sladkanje brez skrbi.

Sam zase pravi: »postal bom LeGheeND[ledžend]!«

Vse sestavine iz ekološke kontrolirane pridelave.

Hraniti pri temperaturi od 5 do 18 stopinj.

Neto masa: 190 g / 230 ml

Povprečna hranilna vrednost na 100 g živila:190 g / 230 ml

maščobe 57,4 genergijska vrednost: 2670 kJ/646 kcal

        od tega nasičene maščobe 21,4 g

  • ogljikovi hidrati 21 g

        od tega sladkorji 20,3 g

  • Laktoza 0,05 g
  • beljakovine 7,7 g
  • vlaknine 7 g
  • sol < 0,02 g